פתיחת תיק עוסק פטור – צעד אחר צעד
יש אנשים שמתנהלים משך שנים ארוכות כשכירים למרות שהם לא ממש רווים נחת מכך. הם עושים זאת מחוסר ברירה, כי נראה להם שאין דרך לשנות את הדבר. אופי העיסוק שלהם יכול בפירוש להתאים לעבודה כעסק עצמאי אך משום מה הם חושבים שמעבר ממעמד שכיר למעמד של עוסק פטור הינו מעבר הכרוך בהרבה מאוד ביורוקרטיה ורק משום כך הם ממשיכים לעבוד כשכירים והם רק מפסידים מכך. במאמר זה ננסה להנחות אתכם צעד אחר צעד עד פתיחת תיק עוסק פטור. באדיבות רו"ח עמית מהלל.
מי יכול לעבוד כעוסק פטור?
הצעד הראשון תהיה בדיקת ההתאמה האישית שלכם האם אתם יכולים להירשם ברשויות המס כעוסק פטור.
חשוב שתדעו שלא בכל מקצוע ניתן יהיה להירשם במע"מ כעוסק פטור. יש מקצועות המחייבים את העוסק בהם להירשם כעוסק מורשה. כמו לדוגמא – בעלי המקצועות החופשיים כמו: אדריכלים, הנדסאים, טוענים רבניים, טכנאים, יועצים ניהוליים, יועצי מס, כלכלנים, מנהלי חשבונות, עורכי דין, רואי חשבון, פסיכולוגים, מהנדסים ועוד נותני שירותים שונים לציבור.
מלבד כל אלו יכול כל עובד אחר להיכנס להגדרה המתאימה לעבודה כעוסק פטור ובלבד שמחזור העסקאות השנתי שלו לא יעלה על המקסימום המותר במסגרת העיסוק כעוסק פטור. הסכום נמצא כרגע על קרוב ל – 100.000 ₪ כאשר הנתון הזה משתנה משנה לשנה ויש להתעדכן בכך בכל שנה מחדש. עוסק פטור שרוצה לשמור על מעמדו יכול לעשות זאת על ידי שהוא מקפיד שלא לעבור את גובה ההכנסות שבמסגרת. עובד כזה יכול להוריד מקצב העבודה או אפילו לצאת לחופשה לקראת סוף השנה כדי שלא יגיע לתקרה.
פתיחת תיק עוסק פטור – הלכה למעשה
נמצאתם מתאימים? מעולה. מה עושים הלאה? פשוט ביותר. פונים אל משרדי המע"מ הקרובים אל העסק שלכם ושם ממלאים טופס פתיחת תיק עוסק פטור. יש להגיש צילום של תעודת הזהות ואם העסק אינו מתנהל מהבית יש להציג את חוזה השכירות של העסק. לאחר מכן עליכם להיכנס למשרדי מס הכנסה ושם תמלאו טופס נוסף. זה הכול.
את הדיווח לביטוח הלאומי כבר תוכלו לעשות מהבית באמצעות מילוי טופס מקוון.